Genius perifériadömping a CES tiszteletére

A Genius termékei bizonyára népszerűek olvasóink körében, a cég is kifejezetten sok területen van jelen a számítógépes perifériák piacán. Ráadásul – ahogy az várható volt – a CES 2018-ra is rengeteg újdonsággal készültek.

Genius Smart Keyboard koncepció

A Geniusnál felismerték annak a jelentőségét, hogy az irodai munka jelentős része arról szól, hogy az általunk használt alkalmazások menü-rendszereiben, esetleg betanult billentyűparancsokkal navigálgatunk, és rengeteg ismétlődő tevékenységgel végezzük mindennap teendőinket. Erre ad választ a Genius Smart Keyboard, aminél funkciógombokhoz hozzárendelhetjük a legsűrűbben használt alkalmazásainkat, továbbá az alkalmazásokon belül ugyanezekhez a gombokhoz beállíthatjuk a legsűrűbben alkalmazott funkciókat is. Adott esetben akár a Genius felhőjéből is letölthetjük az általunk használt programokhoz készült profilt, majd finomhangolhatjuk szokásainkhoz igazítva – természetesen ez a megoldás a gyártó által támogatott billentyűzetekkel és a SmartGenius szoftver alkalmazásával működőképes.

Szemléltető eszköz itt a Genius Slimstar 8008 billentyűzet és a GeniusSmart program.
Szemléltető eszköz itt a Genius Slimstar 8008 billentyűzet és a SmartGenius program.

Genius LiveSound Headset

A vállalat a HS-610 fejhallgatóját hozta el a CES-re, melyet kényelmes viselni, a fülpárna jól szűri a külső zajokat, és telt erős hangzás jellemzi.

Genius Webcam

Ebben a műfajban két modellel bővült a népes termékvonal, a QCam és az ECam termékek a gyártó újdonságai. Manapság már alapkövetelmény a 1080p felbontású videók megosztása, melyek jó minőségű hangfelvételeihez járul hozzá a beépített zajszűrős mikrofonpár. A QCam kábele lecsatolható, kulturáltabbá téve a hordozhatóságot, míg az ECam a marcona külsejével adott esetben jobban passzol egy gémer konfiguráció vagy notebook formavilágához. Egyik webkamera sem igényel különösebb konfigurálást, az operációs rendszerek könnyedén felismerik őket, és a manapság használatos video- és konferenciaalkalmazásokkal zökkenőmentesen működnek.

ECO Rechargeable Mouse Series

A Genius vezeték nélküli egereinek hírnevét az ECO-8000 sorozat fogja öregbíteni. Beépített akkumulátorát normál USB kábellel lehet újratölteni, ráadásul előbbit meghosszabbított élettartam jellemzi, és ezzel a technológiával próbálja a gyártó a normál elemeket használó vásárlókat környezettudatos váltásra ösztönözni.

Genius Touch Pen

Akik nem annyira szocializálódtak a digitális világban sokszor igénylik azt, hogy valamilyen analóg közlésformában fejezzék ki gondolataikat. Ennek egyik eszköze például a toll, ahol értelemszerűen papírra vethetők az információk. Ezt az élményt modern köntösben adja vissza a Genius új érintőceruzája, a Touch Pen, amelynek filozófiáját egy videón keresztül lehet a legjobban bemutatni:

Mobile Theater

A Mobile Theater egy hordozható soundbar, amellyel moziszerű hanghatást varázsolhatunk akár 10 órán át, méghozzá egyetlen feltöltéssel. Surround hangzás és remek basszus jellemzi az eszközt, amit zenei módba is át lehet kapcsolni.

Smart Keyboard (GX-Gaming Series)

A Scorpion K10 játékosoknak szánt billentyűzet, ami a mechanikus klaviatúrák érzetét adja, csak éppen membrános alapokon, kifejezetten megfizethető áron. A játékélményt a RGB LED-es háttérvilágítás, légzést imitáló effektekkel fokozza, és az eszköz kompatibilis a már említett SmartGenius alkalmazással, továbbá elérhető még a játékspecifikus makrózás is.

Premium 7.1ch Headset (GX-Gaming Series)

Végül a HS-G680 fejhallgató egy USB-s, virtuális 7.1-es surround hangot nyújtó termék kifejezetten a játékosoknak.

Forrás: prohardver.hu

Top